Amcaoğlu, mali disiplin ve etkin yönetim sayesinde 132 milyon TL’lik bütçeyi 1 milyar 132 milyon TL’lik gelire çıkararak %104’lük bir başarı yakaladıklarını belirtti. Personel giderlerini %50’nin altında tutmayı başardıklarını ifade eden Amcaoğlu, belediyenin yatırım oranını %24-25 seviyelerine taşıdıklarını vurguladı.
Belediyelerin birleşmesiyle sosyal haklarda sağlanan eşitlik ve personelin hak ettikleri kadrolara yerleştirilmesi sürecinde maliyetlerin arttığını söyleyen Amcaoğlu, buna rağmen mali disiplinin korunduğunu ifade etti. “Personel giderlerimizi %50’nin altında tutarak, disiplinli bir şekilde yönetim sağladık. Yatırımlara ağırlık vererek halkımıza hizmet götürdük” dedi.
Yerel yönetimler reformunun önemine değinen Amcaoğlu, 28 belediyeden 18 belediyeye düşülmesinin olumlu etkiler yarattığını belirtti. Reformun sadece belediye sayısını azaltmakla kalmadığını, aynı zamanda belediyeler yasasının güncellenmesi, havaalanı, petrol ve casino gelirlerinin paylaşımında adalet sağlanması gibi birçok yeniliği de beraberinde getirdiğini söyledi.
İmar yetkilerinin tüm belediyelere devredilmesi gerektiğini savunan Amcaoğlu, “Artık şehirlerin geleceğini belediyeler belirlemeli. Merkezi yönetimin yetişemediği noktalarda yerel yönetimler olarak destek oluyoruz” dedi. Devlet katkısında bekledikleri artışı alamadıklarını belirten Amcaoğlu, 2025 yılının ekonomik zorluklarla geçeceğini, ancak belediyenin mali disiplini sayesinde bu süreci en iyi şekilde yönetmeye devam edeceklerini ifade etti.