Dijital bağımlılık, yeme bağımlılığı ve kişiye bağımlılığın önüne geçebilmek için Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi 3 proje başlatıyor.
Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen basın toplantısında üç proje ile ilgili bilgi aktarıldı.
Dijital bağımlılık konusunda yapılan araştırmalar sonucu elde edilen veriler ışığında farkındalık programı geliştirilecek.
Ergenler ve anne-babaları kapsayacak yeme bağımlılığı konusundaki çalışma kapsamında da ilk etapta ergenlerde yeme bağımlılığı sorununun ne kadar yaygın olduğunun belirlenmesi için araştırma yapılacak, daha sonra ise yeme bağımlılığı ile ilgili ergenler ve anne babalara eğitimler sunulacak.
Kişi bağımlılığı alanında ise okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve lise kademelerinde öğrenim gören öğrencilerin anne ve babalarına kişi bağımlılığı ile ilgili bilgilendirici eğitimler verilecek.
Tüm bölgeleri kapsayacak olan seminerlerde insan bağımlılığı, riskler, insan bağımlılığını önlemek için alınması gereken önlemler açıklanacak.
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu konuşmasında, pandemi döneminde çocuk ve ailelerin teknolojiye teslim olduğunu, toplumsal değer kayıpları, psikolojik ve de fizyolojik kayıplar yaşandığını belirtti.
Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Murat Tüzünkan ise üniversite olarak gençlerin gelişimini olumsuz etkileyecek her tür bağımlıkların engellenmesi için Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile büyük bir çaba sarf ettiklerini ifade etti.
Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Çiğdem Hünsen de bağımlılıkları önleme çalışmaları hakkında bilgi aktardı.
Projelerin Kasım’da başlaması ve bir yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.